Förpackningarnas historia

Även naturen förpackar

Mjölkförpackningarnas historia

Förpackningar ändrar föremålsmiljön

Frontsidan

Förpackningar ändrar föremålsmiljön

På 1960-talet fanns det sällan livsmedelsförpackningar på matborden. Mjölk serverades i kannor, smöret placerades på assietter och det fanns inga färdigförpackningar framme när man började äta.

Nu har förpackningarna godkänts på vardagsbordet. Om livsmedlen flyttades över från förpackningarna till egentliga serveringskärl och tillbaka, skulle det uppstå svinn och matens kvalitet skulle försämras.

Detta ställer krav på livsmedelsförpackningarnas utseende – förpackningens färger och bilder får inte vara alltför iögonfallande

Förpackningens uppgifter | Förpackningsmaterial | Förpackningsmetoder och anordningar | Förpackandet och miljön | Livsmedelsförpackandets skeden | Övningar och uppgifter | Frontsidan | Sidakartan

Last modified: 22.05.2007
Skapare och källor