Frontsidan

Nätmaterial för studerande inom livsmedelsbranschen om förpackning av livsmedel

Med hjälp av materialet får man grundläggande information om de material som används för livsmedelsförpackningar, om de metoder som används och om förpackningens uppgifter. Förpackandet granskas även ur ett miljöperspektiv. I materialet ingår beskrivningar av förpackningsprocesserna för olika livsmedel.

Hur kan nätmaterialet användas som hjälp i studierna?
Öppna en instruktionssida om ämnet >>

Frågor kring läroplanen

I läroplansgrunderna för grundexamen inom livsmedelsbranschen ingår mål och innehåll i fråga om förpackande särskilt i följande studiehelheter

  • förpackande av produkter
  • verksamhet som omfattar förpackande, förvaring och lastning
  • alla yrkesinriktade studiehelheter
  • miljökunskap

Även ämnesområdena på denna webbplats innehåller mål och innehåll från alla ovan nämnda studiehelheter, men mest från de två först nämnda.

Inställningar till förpackningsarbete

Att förpacka utgör en viktig del av tillverkningen av nästan alla produkter. Till detta anknyter sig emellertid så många allmänna frågor som man måste lära sig, att det är motiverat att separat lyfta fram detta inlärningsobjekt. Förpackandet som ett viktigt arbete är även värt särskild uppmärksamhet; det upplevs ofta som mindre värt än annat tillverkningsarbete. Förhoppningsvis bidrar också detta material till följande mål: packarens arbete förtjänar uppskattning på samma sätt som annat livsmedelsarbete.

Vi ber om respons och förbättringsförslag

Sänd även andra kommentarer och ändringsförslag. Ni kan skicka responsen per e-post (pakkaus@mbnet.fi) eller direkt med blanketten nedan, anonymt om du vill.



 

Förpackningens uppgifter | Förpackningsmaterial | Förpackningsmetoder och anordningar | Förpackandet och miljön | Livsmedelsförpackandets skeden | Övningar och uppgifter | Frontsidan | Sidakartan | Ge respons |

Last modified: 22.05.2007Monday August 02 2010
Skapare och källor