Menetelmät ja laitteet Pakkauslaitteet Suojakaasupakkaaminen Käytettävät pakkauskaasut Etusivulle |
Käytettävät pakkauskaasut
Elintarvike voidaan pakata muunnettuun ilmakehään (Modified Atmosphere Packaging) tai vakuumiin (Vacuum Packaging)Elintarvike voidaan suojata hapen haittavaikutuksilta vakuumia tai muunneltua ilmakehää käyttäen.
Suojakaasupakkauksissa happipitoinen ilma korvataan muilla kaasuilla, yleensä typen ja hiilidioksidin seoksilla. Suojakaasujen käytöllä estetään hapettumisreaktioita ja vähennetään erityisesti aerobisten mikrobien kasvua. Suojakaasuja voidaan käyttää vain pakkauksiin, joiden materiaali ei läpäise kaasuja. Pakkaukset täytyy myös voida sulkea tiiviisti. Pakkauksen avaamisen tai rikkoutumisen jälkeen muunnetun ilmakehän antama suoja häviää.
Joidenkin tuotteiden kaasuseoksessa on oltava mukana happeaTuoreet kasvikset ja hedelmät menevät pilalle, jos happea ei ole ympäristössä riittävästi. Niidenkin säilyvyyttä voidaan parantaa pakkaamalla ne muunneltuun ilmakehään, mutta happea on silloinkin oltava riittävästi. Happea tarvitaan myös lihapakkauksiin, jos halutaan lihan punaisen värin säilyvän.Lisätietoa suojakaasupakkaamisesta löydät AGAN sivuilta Käytettävät pakkauskaasut >> |
|||||||||
Pakkauksen tehtävät | Pakkausmateriaalit | Pakkausmenetelmät ja laitteet | Pakkaaminen ja ympäristö | Elintarvikepakkaamisen prosesseja | Harjoituksia ja tehtäviä | Etusivulle | Sivukartta |
Sivuja viimeksi muokattu: 24.07.2007 |