|
Produkten som ska skivas placeras i en skärmaskin
Köttprodukter och korv skivas och packas i industrins packerier
I dessa lokaler ska man noggrant iaktta hygienkraven så att hållbarhetstiden blir tillräckligt lång.
|
|
Skinkskivor placeras på förpackningsbandet
Förpackningen bildas av två folier: av en underfolie från det undre bandet och av en överfolie från det övre bandet. Packarna placerar buntar med skivor som till vikten är lika stora på förpackningens undre del. Transportören för buntarna framåt och med överfolien täcks skivorna. Därefter avlägsnas luften ur förpackningarna och kanterna svetsas samman.
|
|
Ett skärbett avskiljer förpackningarna från varandra och förpackningarna förses med etiketter
Varje förpackning förses med de behövliga emballagemärkningarna. För att undvika olyckor finns skärbettet under ett skydd med svartgul varningsmärkning.
|
|
De skivade köttprodukterna förpackas i vakuumförpackningar
Största delen av de skivade köttprodukterna packas i syrefria vakuumförpackningar. Produktuppgifterna kan vara färdigt tryckta på vakuumförpackningsfolien. Produktuppgifterna kan också ges på en särskild etikett.
|
|
Förpackningar som kan återförslutas underlättar förvaringen hemma
En del av de skivade köttprodukterna förpackas nuförtiden i gasförpackningar som kan tillslutas igen efter att de öppnats. Då behöver man inte i onödan hantera skivorna och bidra till att deras hållbarhet försämras. Av köttprodukter som nedkylts kan man med specialmaskiner tillverka mycket tunna skivor och packa dem löst vikta i förpackningarna.
|
|
Stekar som tillretts hela förpackas för försäljning
För delikatessaffärer förpackas också hela stekar. Med en vakuummaskin sugs luften ut ur förpackningen.
|