Att förpacka chokladstänger

Att förpacka länkkorv

Att förpacka skivade köttprodukter

Att förpacka köttfärs

Ljust matbröd

Att förpacka rågbröd

Att förpacka kallrökt lax

Förpackningsarbete (intervju)

Några exempel på livsmedels förpackningar

Frontsidan





Att förpacka länkkorv (korvringar)

Makkaralenkit

De avkylda korvarna transporteras till packeriet
Packarna lösgör korvarna från käpparna. I kyliga arbetslokaler behöver man varma kläder.

 
Lenkkimakkaroiden asettelu pakkauskoneen radalle

Förpackningslinjen startas upp
De lösgjorda länkkorvarna placeras på transportbandet. De röda märkningarna på kläderna betyder att personen arbetar inom ett område med höga hygienkrav och att han eller hon under arbetstid inte får röra sig i lokaler med lägre hygiennivå. Handskarna minskar risken för att korvytan blir förorenad.

Pakkauskalvorulla

Folierullen måste bytas för varje produkt
Byte av förpackningsfolierulle hör till förpackningsgruppens uppgifter. Den tunga rullen flyttas och lyfts på plats med hjälp av en vagn. Folien består av många skikt som alla har sin egen uppgift. Genom att kombinera flera material kan man förbättra svetsegenskaperna, skyddsegenskaperna och tryckresultatet.  

Kaasupakkaus

Korvarna placeras i förpackningar och förpackningsgas tillförs
Gasblandningen består av koldioxid och kväve, vilka bromsar upp mikrobtillväxten. Förpackningsgruppen sörjer för att gasblandningen är korrekt.  

Lenkkimakkarat pakataan lähetyslaatikoihin

Länkkorvarna förses med etiketter och packas i lådor
I slutet av förpackningslinjen görs de behövliga märkningarna på förpackningarna. Korvförpackningarna packas i lådor och transporteras på ett rullband till lastningsavdelningen.  

Förpackningens uppgifter | Förpackningsmaterial | Förpackningsmetoder och anordningar | Förpackandet och miljön | Livsmedelsförpackandets skeden | Övningar och uppgifter | Frontsidan | Sidakartan

Last modified: 22.05.2007
Skapare och källor