|
Köttråvara
Råvaran kommer till malningen i kar på hjul. Den mals i ett kylrum. Råvaran är försedd med partibeteckningar så att dess ursprung vid behov ska kunna spåras ända till bondgården.
|
|
Malning Köttråvaran mals i stora köttkvarnar. Råvarans fetthalt har standardiserats på önskad nivå före malningen. Även blandningsförhållandet för svin- och nötköttet har noggrant bestämts.
|
|
Portionering av köttfärsen
Det malda köttet transporteras till förpackningslokalen där det stjälps från karen i tratten på doseraren i ena ändan av förpackningslinjen. Doseraren formar köttfärsportionerna, och de transporteras på bandet till förpackningsaskarna.
|
|
Förpackningsaskar
På förpackningsaskarna med köttfärsportioner av standardvikt svetsas en folie och luften i dem ersätts med en gasblandning.
Förutom kväve och koldioxid finns det i gasblandningen också syre för att köttet ska bevara sin röda färg.
|
|
Köttfärsaskarna förses med etikett
I slutändan av förpackningslinjen placeras etiketter med de behövliga förpackningsmärkningarna på askarnas folie. Askarna transporteras på band till slutet av förpackningslinjen.
|
|
Transportförpackningarna för köttfärsaskarna
I slutet av förpackningslinjen packas köttfärsen i plastlådor och transporteras på rullbana till lastningsavdelningen.
|