|
Viipaloitava tuote asetetaan viipalointikoneeseen
Leikkeleet ja makkarat viipaloidaan ja pakataan teollisuuden pakkaamoissa. Tiloissa on noudatettava tarkasti hygieniavaatimuksia, jotta
säilyvyysajat saataisiin riittävän pitkiksi.
|
|
Kinkkuviipaleet asetetaan pakkausradalle Pakkaus muodostuu kahdesta kalvosta: alaradalla olevasta pohjakalvosta ja
yläradalta tulevasta päällyskalvosta. Pakkaajat asettavat painoltaan yhtä suuria viipalepinkkoja pakkauksen pohjaosan päälle.
Kuljetin siirtää pinkat eteenpäin ja päällyskalvo peittää viipaleet.
Tämän jälkeen ilma poistetaan pakkauksista ja reunat saumataan.
|
|
Leikkuri irroittaa pakkaukset toisistaan ja pakkauksiin laitetaan etiketit. Jokainen pakkaus saa tarvittavat päällysmerkinnät.
Leikkurin terä on onnettomuuksien estämiseksi keltaraitaisen suojuksen alla.
|
|
Viipaloidut lihavalmisteet pakataan vakuumipakkauksiin Suurin osa lihaleikkeleistä pakataan hapettomiin
vakuumipakkauksiin. Vakuumipakkauskalvoon voi olla jo valmiiksi painettu tuotetiedot. Tuotetiedot voidaan myös lisätä erillisellä tuotetietotarralla.
|
|
Uudelleensuljettavat pakkaukset helpottavat säilytystä kotona Osa lihaleikkeleistä
pakataan nykyisin kaasupakkauksiin, jotka voidaan sulkea uudelleen avaamisen jälkeen. Näin viipaleita ei tarvitse turhaan käsitellä ja aiheuttaa niiden säilyvyyden huononemista. Kohmeisiksi jäähdytetyistä lihavalmisteista voidaan valmistaa erikoiskoneilla erittäin ohuita viipaleita
ja pakata ne löyhästi taitettuina pakkauksiin.
|
|
Kokonaisia kypsytettyjä paisteja pakataan myymälöitä varten Herkkumyymälöihin pakataan myös kokonaisia paisteja.
Vakuumikoneella imetään pakkauksesta ilma pois.
|