Makeisten pakkaaminen

Lenkkimakkaran pakkaaminen

Viipaloitujen lihavalmisteiden pakkaaminen

Jauhelihan pakkaaminen

Vaalean leivän pakkaaminen

Ruisleivän pakkaaminen

Kalavalmisteiden pakkaaminen

Pakkaustyöstä (haastattelu)

Esimerkkejä eri elintarvikeryhmien pakkaamisesta

Etusivulle





Lenkkimakkaran pakkaaminen

Makkaralenkit

Jäähdytetyt makkarat siirretään pakkaamoon
Pakkaajat ottavat makkarat pois kepeiltä. Viileissä työtiloissa tarvitaan lämpimiä vaatteita.

 
Lenkkimakkaroiden asettelu pakkauskoneen radalle

Pakkauslinja on käynnistymässä
Irroitetut lenkkimakkarat syötetään pakkausradalle. Punaiset merkinnät vaatteissa tarkoittavat, että henkilö työskentelee korkeaa hygieniaa edellyttävällä alueella eikä hän työaikana saa liikkua alemman hygieniatason tiloissa. Käsineet vähentävät makkaroiden pinnan likaantumista.

Pakkauskalvorulla

Kalvorulla on vaihdettava tuotteen mukaan
Pakkauskalvorullan vaihtaminen kuuluu pakkausryhmän tehtäviin. Painava rulla siirretään ja nostetaan paikoilleen vaunun avulla. Kalvo muodostuu monesta kerroksesta, joilla kullakin on oma tehtävänsä. Useita materiaaleja yhdistämällä saadaan aikaan muun muassa saumautuvuus, suojausominaisuudet ja hyvä painojälki.  

Kaasupakkaus

Makkarat suljetaan pakkaukseen, johon lisätään myös suojakaasua
Kaasuseoksessa on hiilidioksidia ja typpeä, jotka hidastavat mikrobien kasvua. Pakkausryhmä huolehtii siitä, että kaasuseos pysyy oikeana.  

Lenkkimakkarat pakataan lähetyslaatikoihin

Lenkkimakkarat etiketöidään ja pakataan laatikoihin
Pakkauslinjan loppupäässä pakkauksiin tehdään tarvittavat merkinnät. Makkarapakkaukset pakataan laatikoihin ja kuljetetaan rullaradalla lähettämöön.  

Pakkauksen tehtävät | Pakkausmateriaalit | Pakkausmenetelmät ja laitteet | Pakkaaminen ja ympäristö | Elintarvikepakkaamisen prosesseja | Harjoituksia ja tehtäviä | Etusivulle | Sivukartta

Sivuja viimeksi muokattu: 24.07.2007
Tekijät ja lähteet