Makeisten pakkaaminen

Lenkkimakkaran pakkaaminen

Viipaloitujen lihavalmisteiden pakkaaminen

Jauhelihan pakkaaminen

Vaalean leivän pakkaaminen

Ruisleivän pakkaaminen

Kalavalmisteiden pakkaaminen

Pakkaustyöstä (haastattelu)

Esimerkkejä eri elintarvikeryhmien pakkaamisesta

Etusivulle





Kylmäsavustetun lohen pakkaaminen

kalan pakkaus

Jäähdytetyt kylmäsavustetut lohet asetetaan pakkausradalle alakalvon päälle
Käsittelijän kädet, käsivarret ja vaatteet on suojattu hyvin. Pakkaustyötä tehdään kylmässä, korkeintaan 8 asteen lämpötilassa.

 
kalat vaunusta

Pakkauslinjan alkupää
Pakkauskoneen vakumointi- ja saumausarvoja säädetään ohjauspaneelista.

Pakkauskalvorulla

Yläkalvo saumataan alakalvon päälle
Pakkaukseen imetään vakuumi. Saumat suljetaan kuvassa näkyvässä kammiossa. Saumaus ja vakumointi kestävät muutaman sekunnin.  

kuljetinhihna

Pakkauslinjan loppupää
Saumauksessa syntyvä muovijäte imetään muovisäiliöön. Kalapakkaukset hinnoitellaan ja etiketöidään pakkauslinjan loppupäässä. Pakkaukset asetellaan kuljetuslaatikoihin, jotka pinotaan pakkauslavoille. Kuvassa näkyy hygieeninen, kiertävä kuormalava.

kokokalalinja

Koko linja
Ratapakkauslinja koostuu pakkauskoneesta, kuljetinhihnasta, vaa'asta ja etiketöintilaitteesta. Linjalla työskentelee kaksi henkilöä.  

Pakkauksen tehtävät | Pakkausmateriaalit | Pakkausmenetelmät ja laitteet | Pakkaaminen ja ympäristö | Elintarvikepakkaamisen prosesseja | Harjoituksia ja tehtäviä | Etusivulle | Sivukartta

Sivuja viimeksi muokattu: 24.07.2007
Tekijät ja lähteet