Makeisten pakkaaminen

Lenkkimakkaran pakkaaminen

Viipaloitujen lihavalmisteiden pakkaaminen

Jauhelihan pakkaaminen

Vaalean leivän pakkaaminen

Ruisleivän pakkaaminen

Kalavalmisteiden pakkaaminen

Pakkaustyöstä (haastattelu)

Esimerkkejä eri elintarvikeryhmien pakkaamisesta

Etusivulle





Jauhelihan pakkaaminen

raaka-aine

Liharaaka-aine
Raaka-aine on allasvaunuissa ennen jauhamista. Se jauhetaan jäähdytetyssä tilassa. Raaka-aineeseen on merkitty erätunnukset, jotta sen alkuperä pystytään tarvittaessa määrittämään maatilalle asti.

 
Lihamylly

Jauhaminen
Liharaaka-aine jauhetaan isoissa lihamyllyissä. Raaka-aineen rasvapitoisuus on ennen jauhamista vakioitu halutulle tasolle. Myös sianlihan ja naudanlihan sekoitussuhde on tarkasti määritelty.

punnitus

Jauhelihan annostelu
Jauhettu liha siirretään pakkaustilaan, jossa se kaadetaan allasvaunuista pakkauslinjan toisessa päässä olevan annostelulaitteen suppiloon. Annostelulaite muotoilee jauheliha-annokset, ja ne siirretään hihnalla eteenpäin pakkausrasioihin.  

pakkausrasiat

Pakkausrasiat
Pakkausrasioihin, joissa on vakiopainoinen jauheliha-annos, saumataan kiinni yläkalvo ja niissä oleva ilma korvataan kaasuseoksella.
Kaasuseoksessa on typen ja hiilidioksidin lisäksi myös happea, jotta lihan punainen väri säilyisi.  

Rasioiden tarroitus

Jauheliharasiat etiketöidään
Pakkauslinjan loppupäässä rasioiden yläkalvoon liitetään tarra, jossa on tarvittavat pakkausmerkinnät. Rasiat kulkevat hihnaa pitkiin pakkauslinjan päähän.  

Rasiat pakataan lähetyslaatikoihin

Jauheliharasioiden kuljetuspakkaukset
Jauheliha pakataan pakkauslinjan päässä muovilaatikoihin ja kuljetetaan rullaradalla lähettämöön.  

Pakkauksen tehtävät | Pakkausmateriaalit | Pakkausmenetelmät ja laitteet | Pakkaaminen ja ympäristö | Elintarvikepakkaamisen prosesseja | Harjoituksia ja tehtäviä | Etusivulle | Sivukartta

Sivuja viimeksi muokattu: 24.07.2007
Tekijät ja lähteet