|
Liharaaka-aine
Raaka-aine on allasvaunuissa ennen jauhamista. Se jauhetaan jäähdytetyssä tilassa. Raaka-aineeseen on merkitty erätunnukset, jotta sen alkuperä pystytään tarvittaessa määrittämään maatilalle asti.
|
|
Jauhaminen Liharaaka-aine jauhetaan isoissa lihamyllyissä. Raaka-aineen rasvapitoisuus on ennen jauhamista vakioitu halutulle tasolle. Myös sianlihan ja naudanlihan sekoitussuhde on tarkasti määritelty.
|
|
Jauhelihan annostelu Jauhettu liha siirretään pakkaustilaan, jossa se kaadetaan allasvaunuista pakkauslinjan toisessa päässä olevan annostelulaitteen suppiloon. Annostelulaite muotoilee jauheliha-annokset, ja ne siirretään hihnalla eteenpäin pakkausrasioihin.
|
|
Pakkausrasiat Pakkausrasioihin, joissa on vakiopainoinen jauheliha-annos, saumataan kiinni yläkalvo ja niissä oleva ilma korvataan kaasuseoksella. Kaasuseoksessa on typen ja hiilidioksidin lisäksi myös happea, jotta lihan punainen väri säilyisi.
|
|
Jauheliharasiat etiketöidään Pakkauslinjan loppupäässä rasioiden yläkalvoon liitetään tarra, jossa on tarvittavat pakkausmerkinnät. Rasiat kulkevat hihnaa pitkiin pakkauslinjan päähän.
|
|
Jauheliharasioiden kuljetuspakkaukset Jauheliha
pakataan pakkauslinjan päässä muovilaatikoihin ja kuljetetaan rullaradalla lähettämöön.
|